GPS-horloge voor avontuurlijke lopers

Garmin lanceert Instinct, een uiterst resistent en bestendig sporthorloge. Ideaal voor sporters die houden van het avontuur buiten, bijvoorbeeld traillopers.
Volgens Martin Resch, Senior Product Manager Outdoor EMEA van sportmerk Garmin, herdefinieert de gloednieuwe Instinct de essentiële eigenschappen die een hedendaags outdoor horloge moet hebben: robuustheid, betrouwbaarheid en connectiviteit.
Bestand tegen alle omstandigheden
Op Instinct kan je altijd rekenen, no matter what. Het horloge, dat overeenstemt met de Amerikaanse militaire norm MIL-STD-810G, beschikt over de volgende kwaliteiten:

* een met vezels verstevigde polymeer behuizing
* een versterkt scherm met meer contrast, bestand tegen krassen én leesbaar in volle zon
* een geventileerde polsband in silicone, die altijd goed aan je pols blijft zitten

* hitte-, schok en waterbestendig (tot 100 meter diepte)

Klaar voor het avontuur!
Instinct is er om je te gidsen doorheen alle mogelijke omstandigheden, ver weg van de platgetreden paden en recht het avontuur in! Je kan rekenen op de kwalitatieve navigatiefuncties van Garmin en een state-of-the art GPS. Je volgt je positie veel preciezer dan met een eenvoudige GPS, zelfs op de meest extreme locaties, met behulp van de GPS, GLONASS en Galileo standaarden. Je keert probleemloos terug naar je startpunt door hetzelfde traject te volgen met de Instinct-functie TracBack. Hoe handig is dat?

Permanente controle
Hiken, lopen, zwemmen, fietsen, kayakken of skiën: deze en andere activiteitsprofielen staan allemaal op je horloge gedownload. Je kan ten allen tijde je persoonlijke gegevens in de gaten houden: je hartfrequentie, je aantal afgelegde stappen, je afgelegde afstand en je aantal verbrande calorieën. Instinct gaat zelfs nog een stap verder: met dit horloge hou je zelfs stress in toom. De variaties van je hartfrequentie zorgen namelijk voor een signaal wanneer een fysieke activiteit of een intens emotioneel moment je stressniveau kunnen verhogen. Zo weet je dat je het wat rustiger aan moet doen.

Instinct heeft een autonomie tot 14 dagen in geconnecteerde modus en tot 16 uur in GPS-modus. Het horloge is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren (Graphite, Tundra en Flame Red) voor de aanbevolen prijs van 299,99 euro

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.