Google Glass geeft lopen nieuwe dimensie

Google Glass belooft ook voor lopers een interessant hebbeding te worden. Je kan via de brilglazen niet alleen je statistieken zien, maar ook racen tegen je vrienden of een loopband aansturen.

Google Glass is een intelligente bril die je kan bedienen met je stem of met een touchpad aan de zijkant. In het montuur zit een projector verwerkt die beelden in het prisma aan de zijkant van de bril schijnt. Een spiegelfolie aan de zijkant weerkaatst de beelden, waardoor het lijkt alsof je een zwevende doorzichtige projectie ziet.

Dit alles maakt het voor lopers bijvoorbeeld mogelijk om tijdens hun training allerhande statistieken letterlijk in één oogopslag te raadplegen. Maar het kan nog straffer … en leuker! Zo maakt de app ‘Race yourself’ het mogelijk om een virtueel wedstrijdje te lopen tegen (een vroeger gelopen tijd van) jezelf, vrienden, een beroemdheid of zelfs zombies. Zo wordt lopen een (kinder?)spel!

Ondertussen is ook de eerste door Google Glass gestuurde loopband een feit. Met spraakopdrachten kunnen lopers de snelheid van het apparaat van Technogym via Google Glass sturen. Daarnaast projecteert de bril uiteraard ook allerhande statistieken en het is zelfs mogelijk om via een webcam in contact te staan met je trainer.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?