Goodiebag na vrouwenwedstrijd veroorzaakt ophef

Met een goodiebag proberen organisaties deelnemers van evenementen vaak extra in de watten te leggen. Alleen loopt dat niet altijd zoals gepland.

Het voorbije weekend vond VHI Women’s Mini Marathon plaats in het Ierse Dublin. Deze loopwedstrijd voor vrouwen lokt jaarlijks tienduizenden deelnemers. Dit jaar stonden er liefst 30.000 loopsters aan de start.

Net zoals de voorbije jaren kregen de deelnemers aan de finish opnieuw een goodiebag. De inhoud daarvan schoot bij sommige vrouwen in het verkeerde keelgat. Ze vonden een tablet voor de vaatwasser en een kuisproduct nu niet bepaald voorbeelden van vrouwenemancipatie. Het verhaal doet een beetje denken aan dat van Kinepolis, dat vorig jaar in goodiebags voor Ladies@the movies kuisproducten en dieetpillen stopte. 

De organisatie van het loopevenement reageerde ondertussen al met een officiële mededeling: “Jaarlijks proberen we onze deelnemers kwaliteitsproducten aan te bieden in diverse categorieën: eten en drinken, huishouden, lifestyle, … De voorbije edities staken we soortgelijke producten als dit jaar in de goodiebag, maar we begrijpen dat de tijdgeest veranderd is en houden hier rekening mee voor de toekomst. We hebben begrip voor de negatieve reacties, al kregen we van de meerderheid ook positieve feedback.”

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?