Goed loopweer op komst voor weekendwedstrijden

Het weekend is weliswaar nog maar net voorbij, maar wij kijken al uit naar het volgende. Met reden, want er is ideaal loopweer in aantocht voor een aantrekkelijk loopmenu.

Toegegeven, we begeven ons een beetje op glad ijs. Want het weer correct voorspellen, lijkt dezer dagen vrij moeilijk. En toch: zowel voor zaterdag als zondag wordt een aangename 22 graden voorspeld, met zondag weliswaar iets meer kans op een bui. Geen hittetoestanden van de afgelopen weken meer, maar wel de ideale temperatuur om een goede tijd te lopen of om gewoon veel plezier te maken. Wie vooral ambitie heeft, trekt zondag naar Dwars door Mechelen. Op zaterdag is er met de Runners’ Lab Night Run een event waar eerder plezier centraal staat. We stellen ze kort even aan je voor.

1. Runners’ Lab Night Run

Wanneer: 24 september (21u)
Waar: Sportpark Blaarmeersen, Gent
Wat: Met Sportpark Blaarmeersen in Gent krijgt de Runners’ Lab Night Run dit jaar een nieuwe thuishaven. Alle deelnemers vertrekken na zonsondergang en krijgen bij hun inschrijving een hoofdlampje en een zwart Runners’ Lab Night Run-shirt. Individuele inschrijvingen kunnen nog tot de dag van de wedstrijd. Inschrijven kan via deze link.

2. Dwars door Mechelen

Wanneer: 25 september (13u – 15.15u)
Waar: Sportpark De Nekker, Mechelen
Wat: De Argenta Running Tour passeert eind september in Mechelen, waar deelnemers 1, 5 of 10 kilometer lopen. De lopers die voor de langste afstand kiezen, komen in het centrum, langs de Dijle en finishen aan de Grote Markt van de Maneblussers. Wie met de wagen komt, parkeert best op de gratis parking aan sportpark De Nekker. Die parking ligt vlak bij de start en op een kwartiertje van de finish. Je kan je nog tot de dag voor de wedstrijd online inschrijven. Dat doe je via deze link

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?