‘Goed in je vel, dat voelt beter’

Met de campagneslogan 'Goed in je vel, dat voelt beter' wil Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen alle Vlamingen aan het bewegen krijgen en gezonder doen eten.

Werken aan een gezondere levensstijl is essentieel want een goede gezondheid kan overgewicht en zwaarlijvigheid voorkomen, net als heel wat ziekten zoals ouderdomsdiabetes, hart- en vaatziekten, osteoporose en bepaalde kankers.

Gezond leven vraagt bovendien geen grote inspanningen, want alle beetjes helpen, is de redenering achter de campagne die woensdag werd gelanceerd op een persconferentie in Brussel. Elke dag groenten en fruit eten, de fiets en de trap nemen, kiezen voor gezonde tussendoortjes in plaats van snoep, voldoende water drinken en vaker te voet gaan zijn alvast enkele concrete voorbeelden die leiden naar een gezondere levensstijl.

De campagne wil voorts een rode draad vormen doorheen de andere acties die de Vlaamse overheid al organiseert rond voeding en beweging. Karel, de professionele proficiatwenser, speelt een grote rol in de actie. Hij duikt op in televisiespotjes waarin hij enthousiast gewone mensen feliciteert die gezond bezig zijn.

Aan de campagne is ook een website gekoppeld waar mensen meer informatie vinden rond hoe ze gezonder kunnen leven. Dat het initiatief geen overbodige luxe is, bewijzen de cijfers. De Vlaming kampt met een gemiddelde BMI-waarde van 25,3 met licht overgewicht en amper 46 procent beweegt voldoende.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?