Go Sport Dwars door Dendermonde opent Argenta Running Tour

Ondanks een fris windje was het prachtig weer voor de Go Sport Dwars door Dendermonde. 2400 deelnemers overspoelden de Ros Beiaardstad. Ook de vele toeschouwers genoten van de verschillende wedstrijden.

De Go Sport Dwars door Dendermonde had dan ook weer een parcours op maat van iedereen uitgestippeld. De gezellig drukke speelplaats van het Oscar Romerocollege was de centrale locatie voor alle lopers. Na de inspanning konden zij er genieten van een gratis massage, een gratis zwembeurt of een hapje en een drankje. De finish was telkens op de Grote Markt

In de tien kilometer bij de mannen vormde zich al snel een kopgroep van zeven. Na twee kilometer legde Kevin Limoh Kipkemoi de wedstrijd al in een beslissende plooi. Hij zou ook winnen in 29’06”,  ruim een minuut sneller dan Stijn De Vulder uit Geraardsbergen, de vice-Belgisch kampioen op de marathon (30’50”). Raphael Durviaux was derde in 31’22”. Bij de vrouwen won Helene Depoorter (37’02”) voor Katrijn Ools (38’46”) en Heidi De Poorter (40’11”)

In de race van vijf kilometer won Michiel Vanholst bij de mannen (15’31”). Hij haalde het voor David Jacops (16’45”) en Bart Van Havermaet (17’09”). Bij de vrouwen won Jana Nancy Goddeeris (18’20”). Zij had meer dan een minuut voorsprong op Fien Van Brussel (19’36”) en Kim Ebraert (19’51”)

In de 2,5 kilometer ging de zege bij de mannen naar Kennis Kennis (7’57”). Bij de vrouwen zegevierde Timea Huyck in 10’16”.

De kop is er af. De volgende afspraken in de Argenta Running Tour zijn de Knokke 10k (1 mei), de Abdijentocht Averbode-Herselt (5 mei) en Dwars door Brugge (8 mei).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?