Gloednieuw event: tocht van 80 km aan de Belgische kust

De Belgische kustlijn afwandelen van Knokke-Heist tot De Panne? Dat kan op zaterdag 11 mei tijdens de allereerste AG Belgian Coast Walk.

Wandelen zit in de lift en verlaat steeds vaker het pad van de traditionele georganiseerde zondagochtendwandeling. Het blijft de meest laagdrempelige manier om te bewegen en is uitermate geschikt voor alle leeftijden, van kleuter tot senior. Het valt op dat ook jonge mensen in een flinke wandeling hun ontspanning en uitdaging zoeken, zeker als er een hele beleving rond gecreëerd wordt.

Unieke beleving

De volledige Belgische kust afwandelen is zo’n uitdaging! Er is nu al veel vraag naar en het staat zelfs hoog op de sportieve bucketlist van heel wat Belgen. Golazo, Wandelsport Vlaanderen vzw en AG Insurance sloegen de handen ineen en maken er een heuse happening van, op zaterdag 11 mei 2019. Het nieuwe evenement moet iets worden waar mensen maandenlang naar uitkijken en zich op voorbereiden. Maar het is evenzeer een gezellig uitje voor jong en oud, voor het hele gezin en voor wie in het mooie decor van onze kust een dagje wil ontspannen en van de sfeer wil genieten.

4 afstanden

Wandelsport Vlaanderen vzw, de federatie die maar liefst 350 wandelclubs en 60.000 leden telt, heeft zijn specialisten ingezet om het parcours uit te stippelen. Naast de tocht van 80 km is er ook eentje van 42 km (met vertrek halfweg de kustlijn, in Oostende) en tochten van 14 km en 7 km in en rond aankomstplaats De Panne. Het parcours wisselt strand af met dijk, duinen en enkele prachtige natuurgebieden zoals de Schipgatduinen en de Hoge Blekker.

“Om Wandelsport Vlaanderen vzw ook op de kaart te zetten bij een jongere generatie, willen we vol inzetten op dit soort belevingsevenementen”, zegt Jef Joosten, voorzitter van Wandelsport Vlaanderen vzw. “Met de ervaring van Golazo en de steun van AG Insurance, zijn we ervan overtuigd dat de AG Belgian Coast Walk kan uitgroeien tot een van de uithangborden van Wandelsport Vlaanderen vzw. We hebben alle drie dezelfde missie: iedereen aan het bewegen krijgen. Dit nieuwe evenement met wandelingen op maat van iedereen, moedigt zo’n actieve en gezonde levensstijl aan.”

Voor AG Insurance is dit gloednieuwe event een eerste realisatie in het kader van zijn pas aangekondigde activatieprogramma Move by AG. In een tijdperk dat mensen steeds meer een zittend leven leiden, met alle nefaste gezondheidsgevolgen van dien, wil Move by AG mensen aanzetten om regelmatig te bewegen en dit in al zijn vormen, sportief, recreatief en gewoon functioneel in het alledaagse leven.

Inschrijvingen

Een afstand van 80 km, daar kan je niet onvoorbereid aan beginnen. De inschrijvingen voor deze uitdaging openen daarom nu al! Dat biedt iedereen voldoende tijd om te trainen en toe te werken naar een straffe uitdaging. Uiteraard kan je ook al voor de andere afstanden inschrijven.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.