Glabbeek opent twee loopomlopen

Afgelopen weekend zijn twee gloednieuwe Vlaamse Loopomlopen geopend in het Vlaams-Brabantse Glabbeek. Daarmee komt het totaal aantal loopomlopen op 42.

De omlopen in Glabbeek zijn respectievelijk 6,2 km (70% onverhard) en 12,5 km (68% onverhard) lang. De startplaats met informatiezuil bevindt zich aan de gemeentelijk bibliotheek in deelgemeente Kapellen.

De loopomlopen werden afgelopen zaterdag officieel geopend door Bloso-inspecteur Hilde Robeyns, Vlaams-Brabants Gedeputeerde van Sport Marc Florquin, burgemeester Peter Reekmans en sportschepen Hilde Holsbeeks. Loopster Sigrid Vanden Bempt, die in Glabbeek woont en het meterschap van de loopomlopen op zich heeft genomen, liep samen met enkele enthousiaste joggers het parcours in.

“De nieuwe bewegwijzerde loopomlopen voor onze talrijke joggers in de gemeente waren de laatste schakel die nog ontbrak in ons recreatief sportaanbod in openlucht”, zegt burgemeester Peter Reekmans. “Als fruitgemeente bij uitstek in het Hageland kunnen nu zowel wandelaars, joggers, ruiters en fietsers langs meerdere van onze trage wegen van deze recreatieve fruitroutes genieten van de pracht van onze fruitteelt in de verschillende seizoenen.”

42e LOOPOMLOOP

In totaal zijn er nu al 42 loopomlopen gerealiseerd. Die van Glabbeek is de vijfde in Vlaams-Brabant, dat er nu evenveel telt als West-Vlaanderen. Antwerpen spant de kroon met 13 loopomlopen. Oost-Vlaanderen heeft er elf, Limburg acht.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?