Giraf wint traagste marathon ter wereld

Naast lekker gegeten en gedronken werd er afgelopen weekend uiteraard ook stevig gelopen op de Marathon du Médoc. De Fransman Thierry Guibault won verkleed als giraf. Bekijk een sfeerverslag op ASICS Runners TV!

Thierry Guibault toonde zich een echt loopdier. (foto marathon du médoc)

Een 8.000-tal lopers kwamen aan de start van de traagste marathon ter wereld. De Marathon du Médoc wordt zo genoemd omdat de deelnemers zich onderweg te goed kunnen doen aan wijn, oesters, ham, ijs en kaas. De orkesten aan de kant van de weg zorgen er meteen ook voor dat het één van de gezelligste marathons is.

De Fransman Thierry Guibault had weinig oog voor de aanlokkelijke bevoorradingsposten. Hij won de wedstrijd in 2u28:19, voor vijfvoudig winnaar David Antoine. Guibault was “verkleed” als giraf. Het is immers ook de gewoonte dat de deelnemers zich vermommen en dit jaar was het thema “dieren”. Bij de vrouwen ging de zege naar Stéphanie Briand, voor toenvoudig winnares Nathalie Vasseur. De winnaars kunnen hun schade achteraf inhalen, want ze winnen hun gewicht in wijn.

In totaal bereikten 7.354 lopers de eindmeet. Tashiro Kumiko bleef onderweg het langst plakken bij de verschillende kraampjes en kwam na 7u08:57 binnen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?