Gezond dessert: pudding van yoghurt & pure chocolade

Een simpel receptje met eiwitrijke Griekse yoghurt en gesmolten donkere chocolade.

Deze puddingvariant past perfect in een gezond voedingspatroon: het bevat geen toegevoegde suikers, is rijk aan vitamines, probiotica en vezels om je zoete trek te stillen. Zo maak je het:

Ingrediënten (voor 3 porties):
– 240 ml 0% Griekse yoghurt (natuur)
– 1 theelepel vanille
– 85 gram pure chocolade, gehakt
– 1 banaan, in stukjes (van gemiddelde groote)
– Enkele verse frambozen
– Optioneel als afwerking: geschaafde amandelen, blaadje munt

Bereiding:
– Doe de yoghurt in een kom en meng er de vanille doorheen. Zet apart en laat het gedurende 15 minuten op kamertemperatuur staan.
– Doe de chocolade in een kommetje en plaats in de microgolfoven gedurende 1 minuut. Roer vervolgens om. Doe de chocolade verschillende keren opnieuw in de micro gedurende 30 seconden en roer telkens om totdat de chocolade gesmolten is. (Je kan de chocolade ook au bain-marie smelten, indien gewenst)
– Meng de chocolade met de yoghurt (doe dit vrij snel om te voorkomen dat de chocolade hard wordt).
– Neem drie glazen of kleine kommetjes, leg 1/3de van de stukjes banaan onderaan, doe er 1/3de van het yoghurt-chocolade mengsel over en werk af met enkele verse framboosjes en eventueel enkele amandelschilfers. Et voilà, je gezonde pudding is klaar!

Ben je met twee? Dan kan je de derde portie nog twee dagen in de ijskast bewaren. Ideaal om snel een gezond tussendoortje (na je training bijvoorbeeld) klaar te hebben.

Porties: 3
Voedingswaarde (per portie) l kilocalorieën: 237 – Vetten: 8 g, waarvan 4 g verzadigd & 2 g mono-onverzadigd – vezels: 5 g – koolhydraten: 24 g – eiwitten: 10 g

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?