Gezocht: de beste boeken over lopen

Net als vorig jaar brengt running.be in zijn zomernummer een artikel over de beste boeken over lopen om mee te nemen op reis. Maar we horen ook graag welk boek jij in de lijst wil. En waarom.

Er verschijnen elk jaar enkele boeken waarin de loopsport een hoofdrol speelt. Vorig jaar stelde Running.be een mooi lijstje samen rond dat thema. Daarin stonden onder andere ‘Run or die’ van Kilian Jornet en ‘Reis rond de wereld in vijftig marathons’.

In het lijstje van dit jaar proberen we ook boeken over lopen te stoppen die geschreven zijn door bekende en/of prijswinnende schrijvers. Zoals Haruki Murakami. De Japanner zag zijn werk niet alleen vertaald in meer dan 50 talen, na zijn dertigste werd hij ook een verwoed (marathon)loper. Of Abdelkader Benali, de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2003. Deze Nederlander gaf het lopen vaak een hoofdrol in zijn romans en stond onlangs ook mee aan de wieg van de ‘Groene van Amsterdam’, een nieuwe loopwedstrijd in Amsterdam West.

Maar we zijn dus ook benieuwd welke boeken, fictie en non-fictie, jij graag besproken zou zien. En waarom. Vertel het ons in een mail aan redactie@running.be of als reactie op onze facebookpagina. De beste suggesties en verhalen nemen we op in het artikel!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?