Gewicht verliezen of spieren kweken? Dit eet je het best na je training

Kies slim en voeg deze producten toe aan je boodschappenlijstje.
De keuze van je post-training snack hangt af van je doel (die overbodige kilo’s kwijtspelen of net wat meer spiermassa kweken). Daarom lijstte de Amerikaanse website The Science Times enkele voedingsideeën op om dat doel sneller te bereiken. 
Graag een kilootje minder?
Consumeer dit na je training: 
Hummus: deze plantaardige dip bevat enorm veel eiwitten, die het spierherstel bevorderen. Hummus is ideaal om te consumeren met knapperige groenten, als worteltjes en selder. 
Watermeloen: dit verfrissende fruit bestaat voor 90% uit water, is laag in kilocalorieën en rijk aan twee krachtige plantaardige samenstellingen (citruline en lycopeen) die bijdragen aan gewichtsverlies. Citruline verlicht bovendien mogelijke spierpijn na je training. Extra mooi meegenomen.
Bietensalade: bieten bevatten weinig kilocalorieën en zijn rijk aan vezels. Daarnaast bevatten ze, net als spinazie overigens, voedingsstoffen die spierpijnen en -vermoeidheid verminderen. 
Let wel: na een intensievere of langere trainingssessie raden we aan om zeker ook een eiwitbron toe te voegen voor optimaal spierherstel. Consumeer watermeloen bijvoorbeeld met yoghurt of doe wat feta doorheen je bietensalade. 
Graag meer spiermassa? 
Combineer je lopen met krachttraining of wil je gewoon graag wat meer spiermassa opbouwen? Dan zijn eiwitten en onderstaande voedingsproducten niet weg te denken: 
Chocomelk: die goede, oude chocolademelk wordt als een van de beste recuperatiedranken beschouwd. Dit drankje is dan ook rijk aan eiwitten én snelle koolhydraten om je energiereserves aan te vullen en spierherstel te bevorderen.
Huttekäse: ook wel gekend als cottage cheese is een uitstekende bron van calcium en proteïne. Een portie huttenkäse levert zo’n 28 gram eiwitten en bijna 16% van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calcium.
Eiwitshake: er zijn verschillende soorten eiwitshakes op de markt, maar shakes met weiproteïne zijn de populairste onder sporters. Het grote voordeel van deze shakes is dat je lichaam de voedingsstoffen ervan sneller verteert en beter opneemt dan pure melkproducten. 
Bovengenoemde producten kan je makkelijk aanvullen en combineren met ander eten of drinken, afhankelijk van jouw voedingsvoorkeuren. Weet dat helemaal niets consumeren na je training niet erg slim is met oog op spierherstel. Plan dus wat vooruit. Die snack na je training heb je verdiend.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?