Gewezen Belgische topzwemmer is loper geworden

De Olympische Spelen naderen en dus is het ook tijd om helden van weleer op te voeren. Zoals Frédérik Deburghgraeve. Ooit olympisch zwemkampioen, nu vooral ... loper.

De beelden van de Olympische Spelen van Atlanta ’96, waarbij Frédérik Deburghgraeve goud won op de 100 meter schoolslag, staan nog steeds op ons netvlies gebrand. We zijn ondertussen liefst twintig jaar na datum en dus ging De Standaard de oud-zwemkampioen opzoeken.

En wat blijkt? Fredje Raketje is het zwemmen danig beu. “De techniek is er nog, maar mijn spieren en gewrichten volgen niet meer. Een zwembad zegt mij niets meer. Ik heb nog altijd een degout van die typische zwembadgeur.”

Toch houdt hij zijn conditie op peil. Hij ging van 104 naar minder dan 90 kilo. Dat lukte hem onder meer door te lopen. Vooral de lage instapdrempel sprak de gewezen zwemkampioen blijkbaar aan. “Zwemmen is een enorme opgave. Je moet naar het zwembad, je zwembroek aandoen, het water is niet aangenaam warm, zwembroek weer uit, douchen, kleren aan, … Een geklooi. Bij lopen trek je gewoon je schoenen aan en je begint.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.