Getest: yogirya! 400 calorieën verbruiken tijdens de sessie, 500 erna

Op een dag werd de goedlachse Limburgse Niki Hendrikx wakker en dacht ze: laten we yoga en crossfit eens combineren! Zo gezegd, zo gedaan. Na overleg met enkele grote fitnessnamen stampte ze een halfjaar geleden yogirya uit de grond. Onze vrouw testte het nieuwe fitnessconcept.

Het publiek is vandaag dan wel volledig vrouwelijk, toch zijn onze achtergronden heel divers. Sommigen zijn er al van de start bij, anderen staan net als ik te popelen om yogirya te ontdekken. Niki: “Yogirya is een combinatie van twee fitnesstrends: yoga en crossfit. Het woord is een samentrekking van yogi (iemand die yoga doet) en girya (de Russische vertaling van kettlebell). Yoga verbetert je flexibiliteit en zorgt voor rust, maar het is geen cardiotraining. Omdat we merkten dat sommige mensen bij yoga dat gevoel van een echte zweterige work-out misten, experimenteerden we wat. Uiteindelijk combineerden we yoga met de hype rond crossfit. Daarvan is yogirya het resultaat. We warmen op en doen een cooling-down met yogaposes. De tabata’s uit de crossfitwereld zetten we in tijdens het intensieve middengedeelte. Afsluiten doen we met mindfulnessoefeningen.”

En er blijkt nog een voordeel aan die trainingsvorm verbonden: “Tabata’s creëren een afterburn-effect. Tijdens de les verbrand je tussen de 400 en de 600 calorieën en na de les komen er daar nog eens zo’n 500 bij waarvoor je niets hoeft te doen.”

De volledige reportage lees je in ons januarinummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.