Getest: Vivosmart 3, veelzijdige gezondheidsmotivator

In tegenstelling tot de Vivosmart HR+ beschikt de Vivosmart 3 van Garmin niet over een gps, maar wel over tal van andere praktische functies. Wij legden ze onder het vergrootglas.

Garmin omschrijft de Vivosmart 3 als een ‘slimme activity tracker met polshartslagmeter en fitnessfuncties’. Dankzij de Move IQ detecteert de tracker automatisch al je activiteiten – van het aantal stappen per dag tot je loop- en krachttrainingen. De Elevate-polshartslagtechnologie meet 24/7 je hartslag, waardoor je ook inzicht in je stressniveau en geschatte VO2-max krijgt.

Wat zegt de test?

Eigen aan de Vivosmart is het slanke model en het scherm dat alleen oplicht als je je pols opheft. Het onopvallende bandje mix je dus gemakkelijk met andere accessoires. Ik merkte wel dat het scherm beter meewerkt als je rechtop staat, dan wanneer je al zittend je arm beweegt. Als het scherm niet oplicht, los je dat snel op door twee keer op het touchscreen te tikken. Naast de standaard stappen- en calorieënteller geeft deze Vivosmart ook je stressniveau aan. Hierbij krijg je een score van 0 tot 100, wat je inzicht in je algemene welzijnsniveau geeft. Wanneer ik merk dat mijn stressniveau te hoog is, swipe ik naar een andere optie: de ontspantimer. Die laat me dan 2 minuten (de duur kan je aanpassen) ademhalingsoefeningen doen om mijn stressniveau te doen dalen. 

De Vivosmart 3 van Garmin kost 149,99 euro. De volledige review lees je in ons septembernummer, of hier digitaal.  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?