Getest: Tune Belt-armband, zakt-ie of zakt-ie niet?

Wie zo nu en dan zijn smartphone meeneemt tijdens looptochten, weet dat een degelijke armband een must is. Wij testten de Tune Belt-armband.

Ik geef eerlijk toe dat ik mijn smartphone niet graag meeneem wanneer ik ga lopen. Zo’n ding rond je arm binden, dat is me te veel gedoe. En ik wil me eigenlijk gewoon kunnen concentreren op het sportieve. Constant die armband weer naar de juiste plaats duwen nadat hij is afgezakt: nee, danku.

Ik geef ook eerlijk toe dat ik mijn mening ondertussen wat heb bijgesteld, want de Tune Belt eiste tijdens de testperiode (4 keer op 1 week, de langste loopsessie was 50 minuten) nooit de hoofdrol op. Het belangrijkste was natuurlijk dat hij goed op z’n plaats bleef zitten, zonder dat ik de band zo hard moest aanspannen waardoor een deel van mijn arm paars zou uitslaan. Bovendien zat de Tune Belt over het algemeen comfortabel en schuurde hij op geen enkel moment.

De armband heeft nog andere troeven. Zo kan je de touchscreen van je smartphone probleemloos gebruiken, ook al zit hij beschermd achter een plastic jasje. Heel handig, want iedereen wil na afloop van zijn run meteen de ‘stop-knop’ van zijn loop-app indrukken. Maar in veel gevallen ram je eerst een halve minuut op dat ding, waarna je gemiddelde snelheid om zeep is en je de run met heel wat minder plezier zal delen op sociale media. Met de Tune Belt heb je daar geen problemen mee.

Wat je met zo’n armband ook al eens meemaakt, is dat je een gevecht levert met de snoeren van je oortjes. Bij de Tune Belt heb je ook hier geen last van, dankzij de houder die dat probleem oplost.

Tijdens de laatste dag van de testperiode heb ik intensief maar zonder succes gezocht naar een minpuntje. Dat alles heeft ervoor gezorgd dat mijn smartphone tegenwoordig iets vaker mee mag gaan lopen.

De Tune Belt is beschikbaar voor alle smartphones en kost 24,95 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?