Getest: TomTom Touch, activity tracker die vet- en spiermassa meet

Donderdagochtend werd de TomTom Touch officieel voorgesteld in ons land. Running.be was erbij en kan je nu al een eerste impressie geven na een testfase van twee weken.

Eerst en vooral de basis: de TomTom Touch is een fitnesstracker die zich onderscheidt van zijn concurrenten omdat hij ook analyses van je lichaamssamenstelling geeft. Hij vertelt je uit hoeveel procent spieren en hoeveel procent vet je bestaat. Het doel van TomTom? De gebruiker laten zien wat de effecten zijn van zijn levensstijl. De adviesverkoopprijs bedraagt 149,90 euro. Hier lees je trouwens nog meer over de functies van de TomTom Touch.

Hoewel de TomTom Touch nog maar enkele uren rond onze pols hangt, kunnen we je toch al een impressie van een gebruiker geven die er al twee weken mee op pad is: Saartje Vandendriessche. Zij was eerder deze zomer nog te zien in 1000 zonnen en stond ook op de cover van ons zomernummer. Tegenwoordig fietst en loopt Saartje veel. Dat combineert ze met krachttraining, waardoor ze 6 dagen op 7 met sport bezig.

Maar waardoor was Saartje nu het meest gecharmeerd bij de TomTom Touch? “Toch wel die meting van mijn lichaamssamenstelling, want dat heb je nergens anders. En vooral de evolutie die je waarneemt (via de app die de gegevens bijhoudt): na twee weken was er een halve procent spieren bij en een halve procent vet weg. De TomTom Touch geeft je de bevestiging dat je goed bezig bent en zorgt voor motivatie. Ideaal voor beginners.” De meting werkt trouwens door een druk op de knop van de TomTom Touch, waarna een elektrogolf (voor alle duidelijkheid: volledig pijnloos) door je lichaam gaat en de meting doet.

De TomTom Touch maakt onder meer ook gebruik van hartslagmeting aan de pols, maar Saartje vindt ook de slaapmeting belangrijk. “Als ik zie dat ik maar zes uur geslapen heb, weet ik dat het te weinig is. Als ik zie dat er acht uur of meer op de teller staat, geeft mij dat veel zin om aan de dag te beginnen. Want je weet dat je voldoende energie hebt.” Ter info: de TomTom Touch geeft alleen je slaapuren weer. Geen onderverdeling in diepe slaap, lichte slaap, … De producent vindt die technologie nog niet voldoende op punt staan om dat te integreren.

Saartjes conclusie: “Het is heel gebruiksvriendelijk en zeer motiverend. Je bent voortdurend met je levensstijl bezig.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?