Getest: MH6-looplamp, verlichte looppartner

Nu de vakantiemaanden achter ons liggen, wordt het opnieuw wat sneller donker. Tijdens avondloopjes is een hoofdlamp zoals de MH6 van Ledlenser dus geen overbodige luxe. Wij deden de test.

De Ledlenser MH6-hoofdlamp is een trouwe bondgenoot voor de actieve buitenmens. Naast bruikbaar tijdens kamperen, vissen en jagen, is hij ook geschikt voor lange trek- en looptochten. Er is een bijgeleverde, oplaadbare batterij met usb-kabel, al werkt de lamp ook met AAA-batterijen. De MH6 heeft een lichtstroom tot 200 lumen en een reikwijdte van 120 meter in de sterkste stand. De gedimde stand met 20 lumen verlicht tot 40 meter. Daarnaast heeft de lamp ook een knipperstand, waardoor je beter opvalt. De temperatuurregeling is een extra troef en voorkomt dat de lamp oververhit geraakt en jij als gebruiker averij oploopt. Tot slot zorgt de waterafstotende laag ervoor dat de lamp naar behoren blijft functioneren als je in de regen loopt en geeft de batterij-indicator aan wanneer je de MH6 moet opladen.

Wat zegt de test?

De zwarte Ledlenser MH6 ziet er strak en licht uit. En die indruk komt overeen met de praktijk. De lamp weegt 93 gram en heeft een verstelbare band, zodat ik hem simpel afstem op de grootte van mijn hoofd. De MH6 lijkt mij wat aan de kleine kant, maar die mening stel ik bij zodra ik hem aanzet. Op de felste stand schijn je maar beter niet rechtstreeks in iemands ogen. Terwijl je loopt, pas je de schijnrichting trouwens eenvoudig aan door de lamp te kantelen.

In ons septembernummer (nu in de winkel) lees je de volledige review. Je leest hem hier ook digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?