Getest: Glycerin 16 van Brooks

Neutrale lopers krijgen in een loopspeciaalzaak vaak een paar Brooks Glycerin onder de voeten geschoven. Bij de 16de editie van de schoen ligt de nadruk nóg meer op comfort. Wij deden de test.

Wat zegt de producent?

Het Glycerin-model draait al een tijdje mee in de Brooks-collectie: de neutrale allrounder is al aan zijn 16de editie toe. In vergelijking met zijn voorganger kreeg de tussenzool een update met het gloednieuwe DNA Loft, een dempend materiaal dat het loopcomfort nog luxueuzer maakt, zonder afzetvermogen of duurzaamheid erbij in te boeten. Daarbovenop beperken IDEAL pressure zones de impact bij het grondcontact tot een minimum. Aan de binnenkant rustte Brooks de Glycerin 16 uit met een dikke ‘sok’ die nauw rond de voet aansluit. Het 3D-geprinte naadloze mesh-bovenwerk maakt de loopschoen luchtiger en slijtvaster dan zijn voorgangers. Eén minpuntje: keuzestress. De Brooks Glycerin 16 is beschikbaar in liefst zeven kleurvarianten voor vrouwen en zes voor mannen.

Wat zegt de test?

Het belangrijkste eerst: het draagcomfort. Daarover kan ik kort zijn, want op dat vlak scoort de Glycerin 16 het maximum van de punten. Ik durf zelfs bijna te zeggen dat het de comfortabelste loopschoenen zijn die ik ooit aan mijn voeten gehad heb. Dankzij de dikke ‘sok’ aan de binnenkant is de pasvorm bijna perfect. Inlopen is niet nodig: de schoenen passen zich eerder aan mijn voet aan dan omgekeerd. Bijkomende ondersteuning aan de hiel is niet voorzien, maar met een ‘hielslotje’ aan het extra vetergaatje is dat probleem snel van de baan.

Het volledige testverslag lees je in ons septembernummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.