Getest: draagbare masseur

Een masseur die constant bij je in de buurt is. Misschien wordt dat weldra werkelijkheid. Met dank aan Compry Cool en Compry Recovery van Herzog.

Herzog Medical is bij sporters vooral bekend dankzij de compressiekousen die het herstelproces bevorderen en de blessurekans verkleinen. Het merk combineerde die visie met wetenschappelijk onderzoek en technologie, met de Compry Recovery en Compry Cool als resultaat. De twee toestellen moeten blessures voorkomen en/of sneller genezen. Ze zijn toegankelijk voor sporters van elk niveau. Running.be magazine testte ze!

Wat zegt de producent?

Met de Compry Recovery en de Compry Cool zet Herzog in op snelle revalidatie, blessurepreventie en pijnreductie. De Compry Recovery – ook wel de draagbare masseur genoemd – zorgt volgens de producent voor een beter en sneller herstel en werkt preventief op het vlak van blessures. Via pulserende luchtdruk voert de Compry Recovery de afvalstoffen en het vocht vanaf de enkel naar boven af. Zo herstel je actief en verdwijnt spiervermoeidheid sneller uit je lichaam. Bij een blessure wordt de Compry Cool een trouwe bondgenoot. Dankzij een combinatie van koeling en compressie behandel je eventuele zwellingen en pijn, waardoor je het herstel versnelt. (Para)medici gebruiken dit toestel, maar ook individuele sporters kunnen ermee aan de slag bij verstuikingen, spier- en peesletsels, chronische gewrichtsaandoeningen en andere kneuzingen of zwellingen. De Compry Recovery en Compry Cool neem je vrij gemakkelijk mee, waardoor je op elke plaats en elk moment aan je blessure(preventie) werkt.

Wat zegt de test?

Je krijgt de Compry Cool en de Compry Recovery in een handige draagtas, waarin alle benodigdheden passen. Via de website van Herzog Medical vraag je een vrijblijvende en gratis demonstratie voor beide toestellen aan. Een medewerker toonde mij waarvoor alle knopjes dienen, en hoe ik de kabels moest aansluiten. Daar was ik blij om, al lijkt het allemaal complexer dan het is. Ik merkte snel dat het zichzelf uitwijst. De handleiding had ik niet vaak nodig.

Het volledige testverslag lees je in ons septembernummer (nu in de winkels) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?