Getest: Bungee fitness, een zinvolle aanvulling voor lopers

Voor een van de leukste work-outs van het land moet je bij Body Fit in Poperinge zijn. Hier waag je je aan het gloednieuwe fitnessconcept 'bungee fitness'. Bungee, inderdaad, zoals bij bungeejumping. Onze vrouw trok op verkenning naar de Westhoek voor het betere kunst- en vliegwerk.

Eenmaal aangekomen in Poperinge leggen Birgit Devos en Stefaan Capoen uit wat er vandaag op het programma staat: “Dadelijk vliegen we er letterlijk in met bungee fitness. Dat is een work-out waarbij je met twee bungees (elastieken) aan het plafond hangt en oefeningen uitvoert in een beugel, die aan de elastieken bevestigd is. Zowel de bungees als de beugel passen we aan zodat we een heel arsenaal oefeningen kunnen aanbieden. Reken er dus maar op dat we een uurtje gaan zweten.”

Birgit serveert core-oefeningen à volonté. Net dat soort oefeningen die ik naast mijn looptrainingen veel vaker zou moeten doen. Stefaan, zelf een fervent (marathon)loper kent dat ‘probleem’ maar al te goed: “Veel lopers verwaarlozen de core- en stabilisatieoefeningen. Het hoeft niet altijd train harder te zijn, train smarter verdient de voorkeur. En dat kan met bungee fitness, waarin je niet alleen je been- en buikspieren traint, maar ook je rugspieren en de gluteus, een spier die in een loopbeweging een van de hoofdrollen speelt.”
Stefaan combineert zelf zijn loop- en fietstrainingen met bungee fitness: “Begrijp me niet verkeerd: als je je loopconditie wil verbeteren, moet je uiteraard looptrainingen afwerken. Maar om goed te lopen, is veel meer nodig: onder andere kracht- en stabilisatietrainingen. Met het oog daarop is bungee fitness een zinvolle aanvulling. Je zit niet vast in een toestel, maar stemt je spierketens op elkaar af in een intensieve functionele training.”

Het volledige artikel lees je in ons zomernummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?