Getest: bondgenoot voor langer werk

In juni verscheen de Wave Ultima 9 van Mizuno op de markt. Een van onze journalisten onderwierp deze schoen aan een test!

De volledige review van deze Wave Ultima 9 vind je in ons zomernummer (nu in de winkel) of hier digitaal. Hieronder vind je een fragment uit het testverslag …

“Als ik mijn voet in de Wave Ultima 9 schuif, valt onmiddellijk op hoe comfortabel hij zit, een gevoel dat niet verandert naarmate de kilometers vorderen. Het bovenwerk sluit mooi aan rond mijn voet en beweegt lekker mee bij elke stap. De U4icX-tussenzool zorgt voor extra demping en comfort. Dankzij al deze verwennerij vind ik de Wave Ultima 9 een ideale bondgenoot voor het langere werk. Nieuw in deze schoen is de Cloudwave-technologie, die de bekende Waveplaat vervangt. Het is een brokje unieke middenzooltechnologie met een asymmetrische plaat, die aan de binnenzijde van de voet verder doorloopt dan aan de buitenzijde. Resultaat: een meer stabiele en gedempte afwikkeling van de voet. De Cloudwave is een zachtere versie van de Mizuno Wave. In tijden waarin heel wat fabrikanten de drop van hiel naar teen verlagen, zweert Mizuno bij een ouderwetse drop van 12 mm.”

O ja, we geven trouwens enkele van deze schoenen weg. Ga snel naar onze wedstrijdpagina.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?