Geslaagde vijfde editie van Lampiris Trail de l’Abbaye

Zaterdag heeft de vijfde editie van de Lampiris Trail de l'Abbaye plaatsgevonden in het Waals-Brabantse Villers-la-Ville, dat is de vierde manche van de Lampiris Nature Trail Series.

Het frisse weer hield de deelnemers aan deze unieke trailrun niet tegen en ze konden kiezen uit 4 afstanden: 5, 10, 17 of 30 km. Voor de allerkleinsten was een kidsrun voorzien van 1 km waarbij iedereen een medaille kreeg na de aankomst. De organisatie is een samenwerking tussen Golazo en vzw Trail de l’Abbaye. De start en aankomst waren bij de Abdij van Villers-la-Ville, waar je normaal niet zomaar toegang hebt zonder gids of begeleiding.

Alle afstanden bestonden voor 90% uit een parcours door bossen en over onverharde wegen met voldoende hoogtemeters: van 100 meter op de kortste afstand tot 600 meter op de 30 km. Om de impact op het milieu zo laag mogelijk te houden ontving iedere deelnemer een herbruikbare eco-cup met logo van Lampiris Trail de l’Abbaye. Er waren geen wegwerpbekers op de bevoorradingen voorzien.

Een borstnummer met elektronische tijdsopname, bewaarplaats voor de sporttassen, een t-shirt voor de deelnemers aan de 30 km, bevoorrading en animatie en catering op de site van de abdij behoorden allemaal tot het deelnamepakket.

De volgende en laatste manche van de Lampiris Nature Trail Series is de Lampiris Averbode Nature Trail & Walk op 27 oktober 2019.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?