Geslaagde en zonnige eerste editie Lampiris Ardennes Nature Trail & Walk

In Durbuy heeft zondag de eerste editie van de Lampiris Ardennes Nature Trail & Walk plaatsgevonden, dat is de derde manche van de Lampiris Nature Trail Series.

Ruim 400 deelnemers konden wandelen of lopen en kiezen uit drie afstanden: 8 km (1 ster – 200 hoogtemeters), 16 km (2 sterren – 450 hoogtemeters) en 25 km (4 sterren – 800 hoogtemeters). De 16 en 25 km waren met ongeveer 150 sportievelingen elk de meest populaire afstanden.

Het event ging door op dezelfde plaats als Battle of the Ardennes, één dag eerder, een onderdeel van de KBC Spartacus Series.

De 8 km bij de mannen werd gewonnen door Jerome Lafourte voor Tom Janssens en Brieuc Francus. Bij de vrouwen haalde Pauline Lecomte het voor Christelle Bracone en Tini Steyaert. De 16 km bij de heren ging naar Nouamani Mohammed, Bruno Keustermans en Bert Taelman mochten ook mee op het podium. Bij de dames werd de top 3 gevormd door Sarah Minart, Noemi Havet en Sandra Claessens.

Op de 25 km een speciale vermelding voor Laurie Bono die als vrouw 6’01” finishte voor Benoit Schoumackers, winnaar bij de mannen. Marie Dechamps en Marie Jennequin vormden de rest van de top drie bij de dames. Bij de mannen ging de tweede plaats naar Antoni Dewaide voor Anthony Myhre.

Het volgende event van de Lampiris Nature Trail Series gaat door op zondag 23 september: de Lampiris Leuven Nature Trail & Walk.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?