Geslaagde en sfeervolle editie van Jogging Ville de Namur

Zondag vond in Namen Jogging Ville de Namur plaats in het teken van de Running Tour. De deelnemers konden kiezen uit een parcours van 11,4 of 5,8 km.

Voor de allerkleinsten was de Chiquita Kids Run van 1 km voorzien. Voor de 5,8 km moesten de lopers de oranje pijlen volgen en de gele pijlen wezen de juiste weg voor de langste afstand van 11,4 km. In totaal waren ongeveer 1800 sportievelingen present. Meer dan 1000 personen waagden zich aan de langste afstand, ongeveer 500 aan de 5,8 km en 200 kinderen deden mee aan de 1000 meter. Vooral op de 5,8 km waren opvallend meer deelnemers dan vorig jaar.

Het was droog en daarom erg aangenaam loopweer. Het pittige parcours met de beklimming van de Citadel was absoluut de moeite waard. De start en aankomst lagen voor het stadhuis van Namen. De 11 km bij de mannen werd gewonnen door Yano Kipkemoi in 36’58” voor Raphaël Durviaux en Guy Fays. Bij de vrouwen ging de zege naar Christelle Charlot in 47’03” voor Nicole Desille en Nathalie Yague-Sanz. Op de 5 km waren Sebastien Mahia en Virginie Chainiaux de besten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?