Geslaagde eerste kennismaking met SPA Averbode Nature Trail

Averbode stond zaterdag even helemaal in het teken van het natuurlopen. Met de SPA Averbode Nature Trail, de eerste loop van de gloednieuwe Nature Trail Series, konden lopers en wandelaars hun hartje ophalen in de prachtige natuur in en om Averbode.

1100 trailrunners trokken hun sportieve schoenen aan om de het schitterende parcours te ontdekken. De deelnemers konden kiezen uit drie verschillende afstanden: 8, 15 of 28 kilometer. De populairste afstand was overduidelijk de 15 kilometer. De omstandigheden waren ideaal met temperaturen rond de 15 graden. De zware regenval van afgelopen nacht zorgde er voor dat de runners een zwaar parcours onder de voeten kregen!

De routes waren een creatie van een groepje gepassioneerde lopers die hun favoriete wegen samenbrachten. De tocht nam de deelnemers mee door Averbode Bos en Hei. Daar werd de afgelopen jaren hard gewerkt aan een gevarieerd landschap met bossen, vennen en heide en daar plukten de lopers de vruchten van. Het parcours was bij momenten werkelijk adembenemend en viel dan ook enorm in de smaak, niets dan lovende reacties achteraf.

2200 VIERKANTE METER NIEUWE NATUUR

Aan de start en onderweg werden de deelnemers in de watten gelegd door SPA Reine en WCUP. Aan de verschillende bevoorradingsposten konden de deelnemers hun beker vullen met water of sportdrank en de energiereserves bijvullen met stukjes banaan, energiereep, zoute koekjes of een gel. Na de inspanning volgde aan de aankomst de ontspanning. Daar werd elke deelnemer beloond met Spa Reine water, een WCUP cherry recovery drink, een graankoek en een heerlijk flesje Chimay Goud!

In de Nature Trail Series werkt de organisatie zeer nauw samen met Natuurpunt en het Agentschap voor Natuur en Bos. Dat was in Averbode dus niet anders. In deze series staat, uiteraard, de natuur centraal. Om die te beschermen wordt er tijdens deze trails geen gebruik gemaakt van wegwerpbekers bij de bevoorrading. Elke deelnemer werd verzocht om zijn eigen beker mee te brengen of er voor aanvang een te kopen.

Voorts is in deze series elke deelnemer automatisch goed voor drie vierkante meter nieuwe natuur aangezien een deel van het inschrijvingsgeld rechtstreeks naar Natuurpunt gaat. Daarmee kunnen zij per deelnemer drie vierkante meter extra natuur aankopen. De 1100 deelnemers van de SPA Averbode Nature Trail zorgden zaterdag dus voor zo’n 3300 vierkante meter nieuwe natuur!

Wil je zelf je steentje bijdragen? Dat kan! De inschrijvingen van de Crêtes de Spa & Trail gaan weldra open!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?