Geslaagde eerste editie van Gent Urban Trail (FOTO & VIDEO)

In Gent is zondag de eerste editie van de Gent Urban Trail gehouden. In dit unieke loopevenement konden de deelnemers de historische gebouwen in de binnenstad en tal van andere leuke plaatsen ontdekken.

De start en finish van deze bijzondere loopervaring lagen aan de Leopoldskazerne. De 6.000 lopers startten om de 15 minuten in “waves” van 1.000 sportievelingen. Het regende, maar dat kon de pret niet drukken. Alles verliep prima en ook tal van bekende namen zoals Junior Bauwens, Kim Clijsters, Cédric Van Branteghem en Bart Wellens deden mee. Bart De Wever, de burgemeester van Antwerpen, kwam een bezoekje brengen in het stadhuis.

De passage aan de Vooruit was erg leuk omdat de DJ’s nog aanwezig waren na het nachtelijke feestje. Ook het Glazen Straatje viel op, de meisjes achter het glas fotografeerden de passerende lopers. Het volledige parcours was een aaneenschakeling van hoogtepunten met voorts onder meer het Groot Vleeshuis, Luca School of Arts, het Huis van Alijn en de Bijloke site.

Na de run was er voor iedere deelnemer een ontbijt in de Leopoldskazerne, aangeboden door Delhaize. De opbrengst hiervan wordt aan Plan België geschonken voor de strijd tegen kindhuwelijken in Niger.

Op zondag 17 mei vindt Stadsloop De Gentenaar plaats. Inschrijven kan via de link onder het artikel.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?