Geslaagde eerste editie van AG Belgian Coast Walk

Zaterdag heeft in ideale omstandigheden de eerste editie van AG Belgian Coast Walk plaatsgevonden. Meer dan 2.600 deelnemers wandelden langs de Belgische kust.

De deelnemers konden kiezen uit tochten van 80, 42, 14 of 7 km. Het parcours van 42 km was de populairste afstand met 1.200 deelnemers. Ongeveer 600 wandelaars waagden zich aan de 80 km van het Casino van Knokke naar de Leopold I Esplanade in De Panne.

De kustlijn afstappen is een hele onderneming en een mooie uitdaging. Op een afwisselend en verrassend parcours kregen de sportievelingen de kans om de mooiste plaatsjes aan de Belgische kust te ontdekken. Dat gebeurde in ideale omstandigheden, want ondanks de voorspellingen is geen enkele druppel regen gevallen. De laatste deelnemer van de 80 km arriveerde om 20 minuten na middernacht.

Guy Swinnen, frontman van The Scabs, en ex-olympisch mountainbiker Filip Meirhaeghe stapten mee in de 7 km.  Eva Daeleman en Schepen voor Vrije Tijd Bart Plasschaert gaven om 7u ’s morgens het startschot van de 42 km. Tussen 16u en 18u was Radio 2 live vanuit De Panne tijdens het programma ‘De Week van Niels’.

De reacties van de deelnemers waren unaniem positief en iedereen kan terugblikken op een meer dan geslaagde openingseditie van de AG Belgian Coast Walk.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?