Geslaagde eerste editie CittA Antwerp Urban Trail

De eerste editie van de CittA Antwerp Urban Trail is een schot in de roos geworden. 4000 lopers genoten van het prachtige parcours doorheen het historische Antwerpen.

De eerste editie van de CittA Antwerp Urban Trail was al wekenlang op voorhand volzet. Vierduizend enthousiaste lopers, het prachtige parcours en mooi droog weer maakten van de loop een schot in de roos. De 4000 begonnen om half 10 aan de tocht doorheen Antwerpen over 12 kilometer. Het vertrek was aan het prachtige Steen aan de Schelde. Absolute hoogtepunten waren de passages door de Stadsfeestzaal en het ‘Schoon Verdiep’ in het stadhuis.

Winnaar werd de ervaren Luikse trailloper Jean-François Charlier in 40’42”. Eerder won Charlier ook al de eerste editie van de Spartacus Run. David De Grooss werd tweede in 41’05”, Dimitri Dejonckeere legde beslag op de derde plaats. Ana Vallarina werd de eerste vrouw in 48’55”.

Ook heel wat BV’s tekenenden present voor deze uniek trail. Zo liepen onder andere Tom Waes, burgemeester Bart De Wever en Francesca Vanthielen mee.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?