Geslaagde derde editie van CittA Antwerp Urban Trail (+FOTO’S)

In Antwerpen is zondag de derde CittA Antwerp Urban Trail gelopen, een uniek evenement over 12 km langs tal van schitterende locaties. Bekijk de 100 foto's!

De 10.000 deelnemers, 2.000 meer dan vorig jaar, konden starten tussen 9u en 12u. Alles verliep erg vlot. Er stonden ook tal van bekende namen aan de start zoals onder meer Filip Joos, Hernan Losada, Bart De Wever, Saskia De Coster en Geert Hoste. Voor de Antwerpenaren was het een aangename ontdekkingstocht, voor de niet-Antwerpenaren een leuke kennismaking met de stad.

Bovendien kwam 10% van de deelnemers uit het buitenland en stonden er maar liefst meer dan 30 nationaliteiten aan de start. Ondanks de koude en lichte regen zagen we niets dan lachende gezichten. De start en finish lagen opnieuw in Park Spoor Noord.

Tijdens de passage door de premetrotunnel kregen de lopers, in wereldprimeur, de unieke kans om 25 meter onder de grond een halve kilometer af te leggen tussen de haltes Stuivenberg en Willibrordus. Deze stations en tunnels werden in de jaren ’80 gebouwd en werden tot heden nooit gebruikt.

De volgende Urbain Trail is op 29 maart in Gent. Meer info vind je op http://www.sport.be/genturbantrail/2015/nl/

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?