Geraardsbergen krijgt nieuwe piste

De looppiste in het sportstadion in Geraardsbergen wordt (eindelijk) heraangelegd. De versleten sintelpiste wordt vervangen door vier banen en zes sprintbanen in kunststof.

Atletiekclub Geraardsbergen is al langer vragende partij voor een nieuwe piste in het stedelijk sportstadion. “We ijveren daar al 20 jaar voor”, zegt bestuurslid Luc De Vulder in Het Laatste Nieuws. “De huidige sintelpiste is aftands en volledig op. Het is onmogelijk om hier nog loopwedstrijden te organiseren. De piste wordt amper nog onderhouden en bij regenweer blijft het water staan.”
 
“Al jaren belooft het stadsbestuur om een inspanning te leveren, maar telkens weer krijgen we hetzelfde liedje te horen: geen geld”, gaat De Vulder verder. “Nu worden er opnieuw beloftes gemaakt, maar ik zal het pas geloven als het lint is doorgeknipt. Ons geloof is ondertussen onder het vriespunt gezakt.”

Volgens uittredend schepen van Sport Patrick Flamez kan de nieuwe piste bij de start van het zomerseizoen ingelopen worden. “Na heel wat tegenkantingen zijn de technische dienst, de Directeur Sport en Directeur AGB en de stadsconducteur eindelijk tot een definitief ontwerp gekomen. We opteren voor vier banen en zes sprintbanen in kunststof. Ook de drainage zal vernieuwd worden.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?