Gentse ‘loopdiehards’ zetten kroon op het werk in Volvo Trucks Midwinternachtrun

2000 sportievelingen bonden zaterdagavond in Gent de loopschoenen aan voor een gezellige looptocht van 5 of 10 km op de Volvo Trucks Midwinternachtrun. 40 onder hen mogen zich echte Gentse 'loopdiehards' noemen...

Ook dit jaar lag de start en aankomst van de Volvo Trucks Midwinternachtrun aan Dok Noord. Nieuw bij deze editie was dat het parcours van de 10 km niet meer bestond uit twee lussen van 5 km, maar uit één grote ‘exclusieve’ lus van 10 km en dat viel duidelijk in de smaak.

Vlak voor de start van de 5 km, om 19u30, viel de regen nog met bakken uit de lucht, maar tijdens het lopen zelf bleef het nagenoeg droog en was vooral de wind een lastige tegenstander… maar op bepaalde andere stukken logischerwijs ook een medestander…

De 5 km werd gewonnen door Dieter Roelandt in een tijd van 16 minuten en 50 seconden. Bij de vrouwen was Liesbeth Verbiest de laureate met een chrono van 20:15. Op de 10 km, die om 20u30 van start ging, trok Ruud Van Cauteren aan het langste eind met een tijd van 34 minuten en 42 seconden. Bij de vrouwen mocht Maria Gonzalez Martinez op het hoogste schavotje gaan staan. Zij won in 39:05.

Alle laureaten kregen een pakket Gentse Strop cadeau en die attentie viel ook de lopers te beurt die aan alle vijf de grote Gentse loopwedstrijden hebben deelgenomen dit jaar: de Gent Urban Trail, de North Sea Port Run, de Stadsloop de Genteaar, de Runners’ lab Midzomernachtrun en deze Volvo Trucks Midwinternachtrun. Met 40 waren ze, die Gentse ‘loopdiehards’! Proficiat!

Maar uiteraard zeggen we ook proficiat aan alle andere lopers van de Volvo Trucks Midwinternachtrun en in het bijzonder ook aan de 150-koppige delegatie van title sponsor Volvo Trucks!

Alle 2000 deelnemers werden na de finish getrakteerd op een lekkere jenever van Smeets en na afloop kon er ook nog rustig nagekaart worden in de gezellige ‘Winterbar’ bij een gluhwein, pintje, iets fris of iets lekkers om te eten. De perfecte afsluiter voor een gezellige midwinter(run)avond!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?