Gentse haven zet deuren opnieuw open voor lopers

De vierde editie van Haven Gent Loopt vindt plaats op zondag 2 april 2017. Aan de startplaats aan de Rigakaai worden opnieuw duizenden lopers verwacht. Je kan je vanaf nu inschrijven.

Voor iedereen

Haven Gent Loopt is op de eerste zondag van de paasvakantie een echt familie-evenement, met een aanbod voor jong en oud, en voor zowel beginnende als geoefende lopers. Gedurende de hele duur van het evenement wordt er kinderopvang voorzien. Daarnaast is er een leuke 1 km Chiquita Kids Run. Verder is er keuze tussen verschillende afstanden: 5 km, 10 km, Halve Marathon en 21 km Run&Bike (1 fietser en 1 loper die elkaar steeds afwisselen). Traditiegetrouw staan ook heel wat (haven)bedrijven met een team van lopers aan de start.

De start- en aankomstplaats is opnieuw aan de Rigakaai. Ook deze keer is er een sfeervol dorp met attracties, animatie en eetstandjes voor deelnemers en supporters.

Uniek parcours

Haven Gent Loopt is een unieke gelegenheid om de haven eens op een ongewone wijze te ontdekken. Ook deze vierde editie brengt de lopers op plaatsen waar men anders niet kan of mag komen. En, zeer uitzonderlijk, tijdens deze loopwedstrijd loopt men door heel wat bedrijven waar men letterlijk de activiteiten van de Gentse haven ziet.

Snelle halve marathon

Hoofdafstand is de halve marathon waar de organisatie dit jaar extra aandacht aan besteedt. Zo voorziet het onder meer voor het eerst een pacer team. Ook wordt er op het parcours een vierde bevoorrading toegevoegd. Er worden op deze afstand heel wat extra deelnemers verwacht aangezien halve marathons de snelst groeiende afstand is in de loopwereld.

Inschrijven

Je kan je (in groep, als bedrijf of individueel) inschrijven www.havengentloopt.be. Aan de vorige drie edities deden tot 4000 lopers mee.

Supporters welkom!

Niet enkel de lopers kunnen van het unieke decor van de haven genieten. Uiteraard zijn ook supporters welkom. Zo wordt er bij start en finish heel wat randanimatie voorzien.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?