Gentenaar loopt van Gibraltar naar Noordkaap

Peter De Vriese gaat dit voorjaar van Gibraltar naar de Noordkaap lopen. De Gentse ultraloper, die op zijn tocht een 54 kilo zware kar achter zich aan zal sleuren, wil hiermee de aandacht vestigen op het klimaat.

Peter de Vriese begint op 1 april in Gibraltar aan zijn Run for the climate. Naar schatting is hij op 8 juni terug in Gent. Na een weekje rust vat hij op 15 juni het noordelijke deel van zijn tocht richting Noordkaap aan.

De Gentenaar hoopt de 6.000 km door negen landen te overbruggen in 150 dagen tijd. “Ik heb geen strak schema”, zegt Peter in Het Laatste Nieuws. “Ik wil 300 kilometer per week lopen. Maar hoeveel dat per dag is, staat niet vast.”

Peter wil met zijn tocht aantonen dat er nog andere manieren zijn om zich te verplaatsen dan de auto. “Ik ben sneller dan mijn buurman bij de bakker om de hoek. Ik ga te voet, hij neemt de auto. Die mentaliteit wil ik aanklagen. Ik weet ook wel dat mijn actie een druppel op een hete plaats zal zijn. Maar niks doen is nog erger…”

De Gentenaar zal dan ook met de trein naar Spanje reizen richting startplaats en hij zal ook bewust niet gevolgd worden door auto’s of een mobilhome. “Om mijn tent, kleren voor 150 dagen en een aantal paar loopschoenen mee te nemen, heb ik een kar laten maken die ik achter mij trek. Die weegt 54 kilogram. Ja, mensen verklaren mij gek.” Peter liep zijn kar twee weekends geleden in op de Louis Persoons Memorial in Genk. Na de marathon werd het 54 kilo zware gevaarte plechtig gedoopt met champagne.

Op 30 maart houdt atletiekclub KAA Gent een afscheidsloop voor Peter op de Blaarmeersen. Wie wil kan zijn avonturen daarna volgen op zijn Facebook-pagina ‘Runfortheclimate Peter’. Mocht hij geld overhouden aan zijn hele avontuur, dan gaat dat naar welzijnsorganisatie 11-11-11.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?