Gent wuift Marathonman uit

Stefaan Engels heeft zijn laatste marathon op Belgische bodem gelopen. Marathonman loopt nu nog zes keer in Barcelona en zal dan op 5 februari een jaar lang elke dag een marathon gelopen hebben.

Heel wat lopers begeleidden Marathonman tijdens zijn laatste looptocht op Belgische bodem. (foto belga)
Stefaan Engels begon op 6 februari 2010 met zijn uitdaging: 365 marathons lopen in evenveel dagen. Oorspronkelijk was hij begonnen op 1 januari, maar door een blessure moest hij enkele marathons in een handbike afleggen. Met deze unieke prestatie wil hij mensen stimuleren om meer te bewegen.

Het voorbije jaar liep Engels onder andere in Madrid, Venetië, Athene, Lissabon, Londen, Mexico, New York en Montreal, maar veruit de meeste kilometers legde hij af rond de Gentse Watersportbaan. Iets meer dan acht rondjes rond die Watersportbaan leverden telkens 42,175 km op. 

Zondagnamiddag liep hij zijn laatste marathon op Belgische bodem. Meer dan 150 supporters stonden hem op te wachten op de atletiekpiste van KAA Gent, waar hij finishte na zijn tocht langs de Watersportbaan en in de Blaarmeersen.

Stefaan Engels zal de resterende zes marathons afleggen in Barcelona. “Het ziet er inderdaad naar uit dat het gaat lukken”, lachtte Engels na zijn 359de marathon op rij. Het is al een fantastisch jaar geweest, ik heb er echt van genoten. Maar een tweede keer zou ik het niet doen. Zoiets vergt gewoon teveel mentale en fysieke inspanningen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?