Gent verwacht opnieuw recordaantal lopers

De Stadsloop De Gentenaar stevent nu zondag opnieuw af op een recordaantal deelnemers. Al meer dan 5.000 lopers zijn vooraf ingeschreven, in totaal worden 7.000 deelnemers verwacht.

Gent verwacht 7.000 sportievelingen. (foto alain buyck)
De Stadsloop kent daarmee een ongelooflijke groei. Goed vijf jaar terug namen 2.500 lopers deel aan deze typische stadscorrida die dwars door de historische binnenstad snijdt. Ondertussen is Gent uitgegroeid tot de op vijf na grootste massaloop van ons land.

De Stadsloop De Gentenaar presenteert een zeer mooi parcours in het historische centrum. Het parcours verschilt niet veel van de voorbije jaren, maar wordt wel in de andere richting afgelegd. De start ligt niet meer op het Sint-Pietersplein zelf, maar in de aanpalende Sint-Amandsstraat. Op die manier kan de start ook een stuk comfortabeler verlopen. Er staat zowel een 10 km als een 5 km op het programma. Voor de kleinsten is er de Chiquita Kids Run 1 km

VEERLE DEJAEGHERE AAN DE START 

De Partena Run Classics Vlaanderen is al aan zijn 4de manche toe. Bij de mannen is de leider in het klassement Alexander Diaz Rodriguez een van de favorieten. Concurrentie kan hij verwachten van onder meer Kjell De Hondt, Willem Van Schuerbeeck en Antoine Duvivier. Bij de vrouwen is Veerle Dejaeghere de topfavoriete. Ex-Belgisch kampioene veldlopen Elke Van Hoeymissen en Kim Geypen zullen trachten zo lang mogelijk in haar spoor te blijven.

De Stadsloop De Gentenaar is er vooral voor de duizenden recreanten. Op het Sint-Pietersplein is aan hen gedacht. Zowel voor als na de wedstrijd kunnen ze er stretchen met sprintkoningin Elodie Ouedraogo, achteraf kunnen ze er genieten van een deugddoende massage en een optreden van reggaeband Poppy.


Stadsloop De Gentenaar
Start: Sint-Amandsstraat
Finish: Sint-Pietersplein

Programma:
13.30 u.: Chiquita Kids Run 1 km (6-12 jaar)
14.00 u.: Start to Run 5 km
15.00 u.: Stadsloop De Gentenaar 10 km

Inschrijven:
Vanaf 11 uur op het Sint-Pietersplein in Gent

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?