Gent Urban Trail loopt door ’t Kuipke

De derde editie van de Gent Urban Trail pakt uit met enkele opvallende nieuwigheden. De deelnemers gaan onder meer enkele wereldkampioenen in het baanwielrennen achterna en lopen een rondje in 't Kuipke. De finish ligt op het middenplein van deze legendarische sporttempel.

De derde editie van de Gent Urban Trail vindt plaats op zondagochtend 26 maart. De lopers beginnen bij de Leopoldskazerne aan hun verrassende tocht door de Oost-Vlaamse provinciehoofdstad. De finish ligt aan de andere kant van de Charles De Kerchovelaan, in ’t Kuipke. Een logisch gevolg is dat het parcours op verschillende plaatsen wijzigt ten opzichte van de vorige editie.

De finish wordt spectaculair. Daar waar Bradley Wiggins en Mark Cavendish recent nog naar de zege snelden in de prestigieuze Lotto Z6sdaagse Vlaanderen-Gent domineren op 26 maart de loopschoenen. Naast een rondje van 166 meter op het ovaal wordt er ook door de catacomben, die in normale omstandigheden niet open zijn voor het publiek, gelopen. 

“Met een gewijzigd parcours blijft de Gent Urban Trail innoveren”, weet de Gentse schepen van Sport Resul Tapmaz. “Net zoals de vorige jaren is één van de recentste aanwinsten op de Gentse loopkalender een uitstekende combinatie van sport en sightseeing. Zulke aantrekkelijke loopevenementen en vernieuwing blijken een goede motivatie om te blijven lopen en dus zet Stad Gent in op een uitdagend en gevarieerd loopaanbod onder de noemer #lopeningent.”

Voor deze Urban Trail zijn 5000 plaatsen beschikbaar, waarvan voor het eerst 500 gereserveerd zijn voor sportieve wandelaars. De inschrijvingen openen op dinsdag 27 december om 11u.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?