Gent profileert zich verder als loopstad

Steeds meer Gentenaars trekken regelmatig de loopschoenen aan. De stad Gent wil deze sportievelingen de komende jaren nog beter tegemoetkomen en bundelde daarom allerhande praktische tips en info in de brochure Lopen in Gent.

De brochure Lopen in Gent bundelt allerhande tips en tricks, looproutes en trimpistes, het loop- en jogaanbod van de Gentse verenigingen en de Sportdienst, een overzicht van diverse loopevenementen, … Verder kan je ook terecht op de Facebookpagina Gent Sport om je ervaringen en routes te delen.

“Om tegemoet te komen aan de wensen van de lopende Gentenaars zet het stadsbestuur de komende jaren sterk in op vier domeinen. De Sportdienst werkt verschillende acties uit op vlak van infrastructuur, activiteiten, evenementen en promotie”, zegt schepen van Sport Resul Tapmaz.

Op vlak van infrastructuur zal de Sportdienst enerzijds bestaande routes bewegwijzeren en promoten en anderzijds nieuwe routes aanleggen. De Sportdienst blijft ook grote én kleine loopevenementen ondersteunen, zodat iedereen het hele jaar door in wedstrijdverband kan gaan lopen. Aanvullend organiseert de Sportdienst fijne laagdrempelige loopactiviteiten om nog meer Gentenaars te doen starten met lopen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?