Gent krijgt terug stadsmarathon

Na acht jaar onderbreking krijgt Gent dit jaar opnieuw een eigen stadsmarathon. De Kyocera Long Life Marathon Gent, die doorgaat op 26 september, zal een groene omloop krijgen.

De marathon van Gent krijgt een hoofdzakelijk groen parcours. (foto marathon gent)
Door de hype rond Marathonman Stefaan Engels ontstond het idee voor een groots sportief evenement. “Het enthousiasme van de voorbije maanden moest zeker aangehouden worden. Bovendien zijn we in 2011 Sportstad van Vlaanderen“, verklaart schepen van Sport Christophe Peeters de nieuwe organisatie in Het Nieuwsblad.

Coördinator Dave Hellings wil van de nieuwe Gentse marathon een ruim en vooral laagdrempelig initiatief maken. “De nadruk ligt zeker niet op het competitieve. Er is ook mogelijkheid om 5, 10 en 21km te lopen die dag. Bovendien is er een kidsrun en de 10km voor skeelers en handbikers.”

In tegenstelling tot de klassieke stadsmarathons wordt het in Gent een groene omloop. Het parcours van 21km loopt via de Watersportbaan, naar de Blaarmeersen, de Drie Leien, over Drongen en Afsnee terug naar de Topsporthal.

In de marge van de Long Life Marathon is er op 26 september een Sportdorp aan de aankomst, waar gezonde snacks worden aangeboden. Organisator Hellings is volop op zoek naar 42 bekende Vlamingen die willen deelnemen aan de Gentse stadsmarathon.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?