Gella Vandecaveye loopt 10 Miles voor Beyond the Moon

Gella Vandecaveye is een van de vele BV's aan de start van de DVV Antwerp 10 Miles. Ze loopt mee om geld in te zamelen voor Beyond the Moon, een organisatie die zieke kinderen en hun gezin een mooie vakantie wil aanbieden.

Naast Gella Vandecaveye lopen ook onder andere Véronique De Kock en Sean Dhondt de 10 Miles voor Beyond the Moon. Ze doen dat trouwens met een extra motivatie: als ze dit jaar 200 lopers bijeenkrijgen, heeft Gella’s begeleider Eddy Vinckier beloofd zich kaal te laten scheren.

Gella nam vorig jaar voor het eerst deel aan de 10 Miles. “Een plezante, maar vermoeiende ervaring”, noemt ze het in Gazet van Antwerpen. “Vooral in die laatste tunnel was het doorbijten. Iedereen denkt: die Vandecaveye loopt fluitend die 10 Miles, maar dat klopt niet. De sfeer maakt veel goed. Die grote evenementen ontroeren me. Ik geniet van die collectieve euforie en dat solidaire afzien. Je staat daar tussen een paar tienduizend lotgenoten.”

Zelf presteren is voor Gella niet meer van tel. “Maar ik wil nog wel mensen aan het bewegen krijgen, dat is mijn missie. Tijd en snelheid spelen geen enkele rol. Ik ken geen competitiedrang meer.”

Twintig jaar topjudo heeft Gella opgezadeld met versleten knieën. “Daarom kan ik nooit meer dan tien kilometer trainen en wordt het straks doorbijten. Het joggen zelf blijft dus een opdracht. Ik zie wel één groot voordeel: geen enkele sport is zo efficiënt. Een halfuurtje joggen brengt me meer bij dan anderhalf uur fietsen.”

Gella sport om zacht in het leven te staan. ” Het is mijn opium. Ik zweet mijn stress en ergernis weg. Zonder sport dwaal ik af van het rechte pad.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?