Gel voor 50% meer energie

De door Trisport Pharma gelanceerde Ratio 2:1 Energy Gel heeft een suikersamenstelling die tot 50% meer energie kan leveren dan andere gels met alleen maar glucose of maltodextrine en de prestatie zo met 8% kan verbeteren.

Wetenschappelijk onderzoek toont al vele jaren aan dat het innemen van suikers tijdens inspanning de prestatie aanzienlijk kan verbeteren. Sinds lang raden inspanningsfysiologen, sportartsen en coaches hun sporters aan om 60 à 70 gram suikers per uur in te nemen om hun prestaties te optimaliseren. Meer dan 70 gram suikers per uur innemen via sportdrank, energiegel of energiebar leek geen zin te hebben omdat het lichaam niet in staat is om dat te verwerken.

Recent onderzoek leert echter dat er aanzienlijk meer energie vrijgemaakt kan worden uit exogene suikers als deze langs een verschillende weg opgenomen worden in onze darmen (multiple transportable carbohydrates). Zo kunnen er ook glycogeenvoorraden opgespaard worden tot bijvoorbeeld in de finale van een wedstrijd.

De aangeraden verhouding is twee delen glucose op één deel fructose, of met andere woorden een ratio 2:1 van glucose/fructose. Op deze manier kunnen we 90 gram of meer suikers per uur opnemen en oxideren tot energie.

In een test bij tijdrijders verbeterde deze ratio 2:1 van glucose/fructose de prestatie met 8% in vergelijking met de inname van glucose alleen.

RATIO 2:1 ENERGY GEL

Trisport Pharma paste deze wetenschap toe in haar nieuwe Ratio 2:1 Energy Gel. Deze bevat de hierboven vermelde speciale suikersamenstelling, namelijk de multiple transportable carbohydrates. Deze suikercombinatie kan tot 50% meer energie leveren dan gels met alleen maar glucose of maltodextrine en kan de prestatie met 8% verbeteren.

De Ratio 2:1 bevat – in tegenstelling tot de meeste andere energiegels – veel elektrolyten om het verlies van natrium via het zweet terug aan te vullen. Het is gemakkelijk in te slikken en plakt niet, zodat er na de inname niet onmiddellijk gedronken moet worden.

De Energy Gel is er in twee smaken: Green Lemon en Blackcurrent. Ze zijn verkrijgbaar bij de apotheek en via pascale@trisportpharma.be.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?