Gekke Britten achtervolgen bol kaas

Onder het motto 'loop eens een bol kaas achterna' riskeerden enkele dappere Britten opnieuw lijf en leden op de befaamde Cheese Rolling in het Engelse Gloucestershire. Bekijk de beelden!

Het is al voor het derde jaar op rij dat de Cheese Rolling officieus werd georganiseerd. Bij de laatste officiële editie in 2009 kwamen er immers 15.000 toeschouwers opdagen voor dit maffe loopevent, terwijl Cooper’s Hill maar 5.000 kijklustigen aankan. Toen de organisatoren het jaar erop inkomgeld wilden vragen voor het spektakel, kregen ze heel wat bedreigingen en besloten ze het event te annuleren.

Dat weerhield enkele mafkezen er niet van om toch nog jaarlijks achter de 3,5 kg zware bol kaas te lopen, want sindsdien werd de Cheese Rolling gewoon officieus gehouden, ook vandaag weer. Een duizendtal toeschouwers zakte af naar Cooper’s Hill, waar vanaf de top een een Double Gloucester kaas via de steile 200 meter lange afdaling over nat gras naar beneden werd gerold.

Het doel van de wedstrijd is eigenlijk om de bol kaas te pakken te krijgen, maar omdat dit praktisch niet haalbaar is, wordt degene die het eerst de finish onderaan overschrijdt tot winnaar uitgeroepen. De lokale held Chris Anderson won de twee kwalificatiemanches, maar de grote finale werd gewonnen door de 26-jarige Craig Fairley uit Brockworth.

Traditioneel liepen de deelnemers weer heel wat blutsen en builen op tijdens de wedstrijd. Het bleef echter bij wat schouders en vingers uit de kom, zware ongevallen bleven uit.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?