Geen Stiletto Run meer in Hasselt

Er zullen dit jaar geen dames op hoge hakken sprinten door de Hasseltse straten tijdens de autoloze zondag op 26 mei. Het evenement wordt voor het eerst in vijf jaar niet georganiseerd.

“We vonden de Stiletto Run een erg leuk item maar de middelen die we dit jaar konden vrijmaken voor de autoloze zondag laten een vijfde editie van deze ludieke loopwedstrijd niet toe”, zegt de Hasseltse schepen van Verkeer Rob Beenders in Het Laatste Nieuws.

“Het lijkt een goedkoop evenement maar we moeten bijvoorbeeld ook de benodigde geluidsinstallatie huren, een presentatrice aantrekken en kandidaten zoeken. Daarom kozen we ervoor om die middelen in de autoloze zondag zelf te stoppen, die dus wel nog doorgaat. Als we de Stiletto Run wel lieten doorgaan, had het evenement nooit dezelfde kwaliteit gehad.”

Kenneth Ramaekers van het Modemuseum, dat mee de wedstrijd organiseerde, begrijpt de beslissing maar vindt het wel een spijtige zaak. “Het was toch altijd hét hoogtepunt van de autoloze zondag met internationale deelnemers en duizenden toeschouwers. Ik had het evenement graag een vijfde keer georganiseerd.”

Foto: https://rmfoto.be 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?