Geen nieuwe loopuitdaging voor Tom Waes

Tom Waes was afgelopen zondag dé grote naam op de startlijst van de trappenloop in het Sheraton-hotel in Brussel. Maar de acteur moest onfortuinlijk verstek geven wegens gekneusde ribben.

Het Stair Climbing-evenement in het Sheraton-hotel op het Brusselse Rogierplein was zondag aan zijn vijfde editie toe. De opbrengst van deze trappenloop – goed voor 30 verdiepingen en 466 treden – gaat jaarlijks naar Unicef.

In het verleden nam Helmut Lotti al eens deel aan deze race voor het goede doel, ditmaal was Tom Waes aan de beurt. Maar de Unicef-ambassadeur had enkele gekneusde ribben overgehouden aan een tuimelpartij tijdens het mountainbiken en moest verstek laten gaan. Geen nieuwe loopuitdaging dus voor de man die voor zijn programma Tomtesterom in 2010 de Marathon des Sables uitliep.

Waes kwam de andere deelnemers zondag wel aanmoedigen en gaf hen ook tips. “Vertrek niet te snel! Ik heb voor Music for Life eens de VRT-toren opgelopen en toen kreeg ik na tien verdiepingen mijn klop”, tekenden de kranten van Mediahuis op.

Omar Bekkali won de Stair Climbing. Belgiës beste trappenloper had slechts 1’54” nodig voor de 466 treden en had daarmee 20 seconden voorsprong op Patrik Schneidgen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?