Garmin Vívosmart meet je hartslag nu ook aan de pols

Garmin heeft de vívosmart HR gelanceerd. Bijzonder aan deze activity tracker zijn de hartslagmeting aan de pols en de smartphone meldingen.

Kort samengevat is de vívosmart HR van Garmin een touchscreen activity tracker met Elevate polshartslagtechnologie en een breed scala aan smartphone meldingen. Vívosmart HR is uitgerust met een groot, in zonlicht afleesbaar display. Naast het 24/7 monitoren van de hartslag, telt de nieuwste activity tracker van Garmin ook het aantal trappen dat je neemt en de intensiteit van de activiteit. Gekoppeld met een smartphone ontvang je meldingen van inkomende oproepen, tekstberichten, emails, agenda-afspraken en social media berichten, en kun je de muziek op je smartphone beheren.

“Dit is de eerste activity tracker van Garmin met Elevate polshartslagtechnologie die je hartslag 24/7 bewaakt, feedback geeft over je dagelijkse activiteiten, verbrande calorieën, trainingen en slapenritme”, zegt Rudy Vander Motte, Product Manager Garmin Belux. “Het hoge resolutie display van de vívosmart HR is altijd actief, je kunt je vorderingen zien ten opzichte van je fitnessdoelen en je blijft ook nog eens op de hoogte dankzij de smartphone meldingen. Dit alles terwijl je onderweg of sportief bezig bent.”

De smalle polsband van de vívosmart HR is lichtgewicht en comfortabel, zodat deze de hele dag gedragen kan worden. De activity tracker heeft een batterijlevensduur van 5 dagen en is waterbestendig tot 50 meter (5 ATM). Je kunt hem dus bijvoorbeeld ook onder de douche dragen. De vívosmart HR is beschikbaar vanaf begin november in drie kleuren (zwart, imperial paars en nachtblauw) met een adviesverkoopprijs van 149 euro.

INTENSITEIT

Naast het volgen van je stappen, verbrande calorieën, afstand, hartslag en het weergeven van de tijd, word je nog eens extra beloond voor traplopen dankzij de ingebouwde barometrische hoogtemeter. De vivosmart HR meet ook de intensiteit van de activiteit door middel van Intensity Minuten, zodat je als gebruiker je vorderingen ziet ten opzichte van de wekelijkse doelen aanbevolen door toonaangevende gezondheidsorganisaties, waaronder de American Heart Association en de World Health Organization.

DOELEN

Net als zijn voorgangers, herinnert ook de vívosmart HR je eraan wanneer je te lang hebt stilgezeten. Je persoonlijke fitnessdoelen worden afgestemd op je eigen activiteitenniveau om zo gemotiveerd te blijven, gezonde gewoontes te ontwikkelen en gedurende de dag actief te blijven. Als gebruiker kun je zelf je doelen vastleggen met betrekking tot traplopen en de intensiteit van de activiteiten.

MELDINGEN

Ontwikkeld voor de huidige maatschappij waarin iedereen altijd op de hoogte is, zorgt vívosmart HR ervoor dat je door een trilalarm wordt gewaarschuwd wanneer er smartphone meldingen binnenkomen. Vanaf de vívosmart HR kunnen gebruikers ook hun muziek op hun smartphone bedienen.

GARMIN CONNECT

De vívosmart HR synchroniseert automatisch met de recent vernieuwde Garmin Connect Mobile App voor iPhone of Android, zodat gebruikers onder andere hun voortgang kunnen bekijken, hun slaapritme kunnen evalueren en mee kunnen doen aan uitdagingen. De nieuwe eenvoudig te gebruiken interface van Garmin Connect Mobile zorgt voor de dagelijkse informatie en trends gedurende een bepaalde periode en kan tevens worden gekoppeld aan een account van MyFitnessPal. Hiermee vindt een automatische synchronisatie plaats van informatie omtrent calorieën en voedingswaarden, zodat gebruikers hun activiteiten niet alleen kunnen vergelijken met de verbruikte calorieën, maar ook met de resterende calorieën voor die dag (gebaseerd op de gestelde doelen in MyFitnessPal).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?