Garmin stelt twee nieuwe Forerunners voor

Garmin lanceert de Forerunners 620 en 220. Met de FR 620 heb je dankzij de recuperatie-assistent, wedstrijdduurvoorspeller en maximale VO2-inschatter een echte persoonlijke coach rond je pols.

FORERUNNER 620

De Forerunner 620 (op de foto links) schat met behulp van een algoritme en in combinatie met een hartslagmonitor het maximale zuurstofverbruik (VO2 max) van de loper in. Deze waarde, uitgedrukt in ml/min/kg vormt een goede indicatie van ieders individuele capaciteiten.

Op basis van deze info kan de Forerunner 620 de nog overblijvende looptijd over verschillende afstanden schatten. Deze Race Predictor-functie is daardoor een goed middel om zich realistische doelen te stellen en op een correcte manier te trainen.

De FR 620 krijgt op basis van de hartslaggegevens een steeds beter zicht op de fysiologische capaciteiten van de gebruiker. Het horloge voorspelt op basis van de gegevens van de recentste training de recuperatietijd tot de volgende oefensessie. De HRM-Run-monitor toont ook in real time in hoeverre de loper tijdens de eerste minuten van zijn sessie gerecupereerd is.

FORERUNNER 620 & 220

Zowel de Forerunner 620 als 220 (op de foto rechts) berekenen voor de indoor trainingssessies met de geïntegreerde versnellingsmeter de afgelegde afstand en het ritme. Deze meter meet ook de bewegingen van het bovenlichaam en berekent op die manier drie wedstrijdparameters: cadans (aantal stappen per minuut), verticale slingeringen (verticale bewegingen van het bovenlichaam) en contact met de grond (tijd dat de voet bij iedere stap op de grond blijft).

Met behulp van de Garmin Connect Mobile-app en Bluetooth Smart transmissiefunctie kan de gebruiker via zijn smartphone alle opgeslagen gegevens doorsturen en delen op de sociale netwerken. Dankzij de LiveTrack-functionaliteit is het zelfs mogelijk om de positie en prestaties van de loper rechtstreeks te volgen.

De 620 en de 220 zijn compatibel met de trainingsprogramma’s die gratis op Garmin Connect worden aangeboden. Speciaal voor de Start to Runners, waarbij er afwisselend gelopen en gewandeld wordt, heeft Garmin een specifiek meldingssysteem ontwikkeld. En als extra motivatie waarschuwen ze de gebruiker wanneer hij zijn persoonlijke record op de 5.000 m, de 10.000 m, de halve of de hele marathon breekt.

De FR 620 en 220 zijn compatibel met de nieuwe HRM-Run-riem. Ze zijn dunner en lichter dan ooit en voorzien van een Chroma kleurenscherm met hoge resolutie. De horloges zijn waterdicht tot op een diepte van 50 meter. Het touchscreen van de Forerunner 620 kan ook met handschoenen aan bediend worden, terwijl de 220 over handelbare knoppen beschikt. De oplaadbare batterij gaat zes weken mee in horlogemodus en tien uur in trainingsmodus.

De nieuwe horloges zijn vanaf deze herfst verkrijgbaar in telkens twee kleurencombinaties. De Forerunner 620 is verkrijgbaar in blauw/zwart en wit/oranje tegen 399 euro. De Forerunner 220 is er in de kleuren zwart/rood en wit/violet tegen 249 euro. Voor de HRM-monitor betaal je nog eens 50 euro extra.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?