Garmin stelt nieuwe Forerunner voor

Garmin heeft een nieuw model toegevoegd aan de Forerunner-reeks. De 920XT is een multisport GPS-horloge, waarmee je nog gedetailleerdere analysegegevens uit je looptraining haalt en ook tijdens het sporten kan blijven communiceren.

De Forerunner 920XT verzamelt gedetailleerde gegevens over je zwem-, fiets- en looptrainingen, hetgeen van hem een ideaal maatje maakt voor triatleten. Het is dan ook het antwoord van Garmin op de recente V800 van concurrent Polar.

In het zwembad registreert de 920XT niet alleen de afstand en snelheid, maar hij analyseert ook je baantijden, SWOLF-score en zelfs welke slag je zwemt. Op de fiets trackt het horloge onder andere snelheid en afstand, het heeft een ingebouwde hoogtemeter en is compatibel met onder andere een cadans- en vermogensmeter. Ook tijdens het lopen geeft het toestel feedback over onder andere afstand en snelheid, maar daarnaast berekent het ook je loopdynamiek, schat het je VO2-max in en geeft het een indicatie voor je hersteltijd.

OOK IN HET DAGELIJKSE LEVEN

Niet alleen tijdens het sporten, maar ook in het dagelijkse leven komt de Forerunner 920XT van pas. Er is een horlogefunctie en door middel van Activity tracking worden je stappen, afgelegde afstand, calorieën en slaappatroon geanalyseerd. Stilzitten is geen optie met de 920XT, want hij geeft al een hoorbaar trilalarm na een uur zonder activiteit.

Met de 920XT kan je via bluetooth steeds in contact blijven met je smartphone. Zo krijg je via smart notifications SMS, e-mail, oproepen, kalenderherinneringen en meer binnen. Je kan het horloge ook gebruiken als afstandsbediening voor de VIRB camera. Je trainingsgegevens worden met bluetooth of Wifi automatisch geüpload naar de app van trainingsanalyseplatform Garmin Connect. Met deze app kan je ook een Live Track-sessie starten zodat je vrienden of familie je training of wedstrijd in realtime kunnen volgen.

STRAK ONTWERP

Door het strakke ontwerp is de Forerunner 920XT 15% lichter en 18% dunner dan zijn voorganger 910XT. Hij heeft een soepele polsband en een HR-kleurenscherm, waarop je in één oogopslag je trainingsgegevens kan zien. De batterij gaat 24 uur mee. De UltraTrac-modus zorgt ervoor dat de GPS op bepaalde tijdstippen wordt uitgeschakeld, wat de batterijlevensduur verlengt tot 40 uur.

De Forerunner 920XT is verkrijgbaar in zwart/blauw of rood/wit en moet 449 euro kosten. In combinatie met een hartslagmeter wordt dat 499 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?