Garmin registreert je hartslag nu ook onder water

Garmin lanceert voor het eerst twee hartslagmeter die ook onder water het ritme van je tikker registreren. De HRM-Tri is speciaal ontworpen voor triatleten, de HRM-Swim voor zwemmers.

De HRM-Tri en HRM-Swim zijn specifiek ontworpen voor beoefenaars van sporten in een wateromgeving. Ze registreren je hartslag ook tijdens onderwateractiviteiten en verzenden de gegevens vanaf het moment dat de monitor zich niet in het water bevindt. Beide monitors hebben een compacte vormgeving en een minimale hydrodynamische weerstand, en beschikken over voldoende opslagcapaciteit voor de gegevens van zwemsessies van in totaal 20 uur.

De batterijen van de HRM-Tri en van de HRM-Swim hebben een levensduur van respectievelijk 10 en 18 maanden en kunnen gemakkelijk worden vervangen. Na de training of de wedstrijd kunnen de atleten hun hartslaggegevens gedetailleerd analyseren op Garmin Connect en op Garmin Connect Mobile.

HRM-Tri voor triatlongebruik

De HRM-Ti werd speciaal ontworpen voor triatleten en verzamelt de hartslaggegevens bij ieder onderdeel van de wedstrijd. Ook details over onder andere de cadans, de verticale oscillatie en de grondcontacttijd kunnen achteraf worden geanalyseerd. De HRM-Ti is voorzien van een band die gemakkelijk kan worden geregeld en van soepele, afgeronde en bedekte naden voor een optimaal comfort. Hij is ook perfect compatible met het Forerunner 920XT multisporthorloge.

De HRM-Swim voor zwemtrainingen in het zwembad

De HRM-Swim monitor is dankzij zijn antislipbekleding ideaal om de hartslag te meten tijdens zwemtrainingen in het zwembad. De stevige en compacte band blijft ook tijdens het voortstuwen op zijn plaats en biedt een minimale hydrodynamische weerstand. De monitor slaat de hartslaggegevens op en verstuurt ze na afloop van de sessie naar een verbonden compatibel toestel. Bovendien verstuurt hij de hartslag en een herhaling van de intervallen in real time door wanneer de monitor en het horloge zich (tijdens de rustperioden) niet in het water bevinden.

De HRM-Tri en de HRM-Swim zullen in de loop van het derde trimester van 2015 worden aangeboden tegen de adviesprijs van 129 euro (Tri) en 99 euro (Swim) afzonderlijk of van 199 euro als ze samen worden gekocht. Daarnaast zal een speciale editie Forerunner 920XT Tri Bundle worden aangeboden (Forerunner 920XT horloge, HRM-Tri-sensor, HRM-Swim-sensor en demontagekit) voor een adviesprijs van 599 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?