Garmin redt leven loper

De Garmin Forerunner 405CX gaf bij een Amerikaan een wel zeer hoge hartslag aan. Met 260 slagen per minuut, wist de man nog net een hartstilstand te voorkomen.

De hartslagmeter van Garmin redde het leven van een atleet (foto garmin)
De Garmin Forerunner deed een Amerikaan wel heel raar opkijken. De horloge gaf telkens extreem hoge hartslagwaarden aan tot 260 slagen per minuut. Na enkele looptrainingen met de hartslagmeter, dacht de man dat zijn horloge niet goed werkte. Toen de Garmin na een zoveelste training een piek van 265 slagen per minuut bereikte, ging hij s’avonds naar de spoedafdeling. Daar werd niets speciaals opgemerkt. Gelukkig vertrouwde de Amerikaan het zaakje niet, en maakte hij een afspraak bij een hartspecialist, die aan de hand van tests de extreem hoge hartslag bevestigde.

Uiteindelijk is gebleken dat hij het Wolff-Parkinson-Withe syndroom heeft, een zeldzame ziekte waarbij de hartslag tot heel hoge waarden kan oplopen tijdens intensieve trainingen. Zonder het zelf te beseffen, was de kans dat hij een beroerte of hartstilstand tijdens het lopen zou krijgen erg groot.  

De man staakt momenteel zijn trainingen, tot de dokters hem weer groen licht geven om opnieuw, mét hartslagmeter, te gaan lopen!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?