Garmin ontwikkelt GPS-sporthorloge voor trailers

Garmin combineert in de nieuwe fénix 2 de technieken van de loop- en outdoorproducten in één horloge. Een ideaal toestel voor traillopers dus!

De fénix 2 is een gps-horloge met ABC-functies (hoogtemeter-barometer-kompas) voor sportieve en outdooractiviteiten. Het nieuwe model combineert de registratie van de prestaties met de recentste innovaties op het vlak van geleiding en oriëntatie. De verbindingsmogelijkheden met de smartphones en de functies die daaruit voortvloeien werden daarbij nog geoptimaliseerd.

Kort samengevat kan de nieuwste telg van Garmin dienen als trainingshulp, voor de opvolging van het maximale zuurstofverbruik (VO2 max), in het kader van een trainingsprogramma, als recuperatiehulp of als navigatiesysteem voor het volgen van gps-trajecten, het elektronische kompas of de waypoints die in het geheugen opgeslagen zijn. En intussen blijft de drager online met de buitenwereld verbonden via mail-, sms- en andere berichten en de LiveTrack volgfunctie op afstand.

Laten we de fénix 2 eens in detail overlopen:

LOOPGEGEVENS
De fénix 2 geeft prestatiegegevens, zoals afgelegde afstand, snelheid, wedstrijdcadans en hartslag, in realtime weer.

VO2MAX & RECUPERATIE
Net als de Forerunner 620 kan de fénix 2 het maximale zuurstofverbruik (VO2 max) inschatten en op basis daarvan de fysieke conditie van de sportieveling beoordelen. Het horloge adviseert de gebruiker een bepaalde recuperatietijd tussen twee sessies en controleert ook snel zijn recuperatietoestand bij het begin van iedere sessie.

LOOPDYNAMIEK
De fénix 2 evalueert de loopdynamiek dankzij de nieuwe HRM-Run-hartslagmonitor, die de stappencadans, de verticale oscillaties en de grondcontacttijd meet. Zo kan je je energie beter spreiden en je prestaties verbeteren.

DOELSTELLINGEN
Met dit horloge kan de gebruiker ook voor zichzelf doelstellingen vastleggen op het vlak van de tijd, de af te leggen afstand of de te halen snelheid en zich daarna dankzij de Virtual Partner-functie virtueel meten met een andere loper. De ingebouwde versnellingsmeter ten slotte biedt de loper een zicht op de afgelegde afstand en zijn cadans wanneer hij in een sportzaal traint, zonder dat hij daarvoor een passenteller moet gebruiken.

VERSCHILLENDE SPORTEN
Dankzij de intuïtieve interface en de specifieke profielen kan je met de fénix 2 heel snel van de ene naar de andere activiteit overstappen. Behalve klassieke activiteiten zoals lopen, trail, fietsen of wandelen zijn er ook meer innoverende modi, zoals een zwemmodus, een multisportmodus (ideaal voor triatlon), een indoormodus en zelfs een specifieke Ski-Board-modus.

NAVIGATIE
In de fénix 2 zijn een gps-systeem, een hoogtemeter, een barometer en een elektronisch kompas met drie assen ingebouwd. Hiermee kan je trajecten voorbereiden door het parcours te plannen en waypoints onderweg te registreren. Met de ‘spooropvolging’-optie kan je tijdens de verplaatsing op ieder moment snel je positie bekijken. De TracBack-functie geeft bovendien weer hoe je op je passen kan terugkeren.

ONLINE
Dankzij de Smart Notification-functie verwittigt het horloge de gebruiker van de ontvangst van een mail- of een sms-bericht of geeft het bij een oproep de overeenstemmende informatie weer (compatibel met de iPhone 4S en de recentere modellen). Op die manier kan de smartphone veilig in de rugzak blijven zitten.

Dankzij de draadloze Bluetooth Smart-technologie sharet de fénix 2 de informatie over de prestaties van de gebruiker met de Garmin Connect online community. De sportieveling kan ook zijn naasten en zijn vrienden uitnodigen om hem dankzij de LiveTrack-functie per mail of via de sociale netwerken te volgen. Deze functie geeft zijn positie en zijn prestaties in real time weer ? een geruststellende mogelijkheid wanneer de atleet op zijn eentje in de natuur aan het trainen is.

COMPATIBILITEIT
Behalve met de hartslagmonitor is de fénix 2 compatibel met een hele reeks ANT+ toebehoren zoals de tempe-temperatuursensor, de snelheids/cadanssensor en de Vector-vermogenssensor. En dat is nog niet alles: het horloge kan ook worden gebruikt als afstandsbediening om video-opnamen te starten en te stoppen en om foto’s te nemen met de VIRB en VIRB Elite actiecamera’s van Garmin.

TOESTELINFO
De sterke en tot 50 meter waterdichte kas van de fénix 2 is uitgerust met metalen inserts en een gebogen scherm van krasbestendig mineraal glas. Het horloge beschikt over een display met negatief contrast met achtergrondverlichting met rode led’s. De herlaadbare batterij biedt bij dagelijks gebruik een autonomie van vijf weken in de klassieke horlogemodus en 50 uur in de gps-modus.

De Fénix 2 wordt tegen een adviesprijs van 399 euro op de markt gebracht. De Performer-versie (met HRM-Run hartslagmonitor) is verkrijgbaar voor 449 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?